Beskytt hele familien med AVG

Det skal ikke være noen hemmelighet at det bare blir flere og flere trusler på nettet. Det betyr at alle i prinsippet kan bli utsatt for svindel. Det er naturligvis et utrolig deprimerende faktum, men det betyr også at man er nødt til å beskytte seg selv og sin familie mot cybertrusler. Undersøkelser viser nemlig at nordmenn er en smule naive når det gjelder svindel på nettet samt IT-sikkerhet.

Det er således massevis av plass til forbedringer på dette området da de fleste mennesker er av den holdningen at cybertrusler kun er noe naboen har problemer med. Dog ser man i disse årene flere og flere tilfelle av saker på nettet hvor folk blir lurt av datasnoker og falske hjemmesider, hvor trusselen kun vokser seg større. Her i artikkelen kan du lese mye mer om hvordan du kan beskytte hele familien din på nettet og dermed skape en tryggere internettkultur der hjemme.

Datasnoking og svindel på Internett blir verre og verre

Ifølge de ledende IT-eksperter på feltet blir datasnoking og svindel kun verre de neste årene. Det er således et faktum som alle er nødt til å ta seriøst, og det gjør seg ikke kun gjeldende for virksomheter, men også for vanlige folk der hjemme. På tross av det finnes det riktig mange mennesker som slett ikke ser rekkevidden av nettkriminalitet og alle de fatale konsekvensene det potensielt kan resultere i. Det kan da også virke en smule forvirrende, men i og med at alle er i risikosonen for å bli lurt, bør man uten tvil vurdere hvordan man kan bekjempe dette. Dersom man har barn er det spesielt viktig at man naturligvis også husker å beskytte dem. Det er ingen tvil om at det er mange barn som glemmer alvoret med å ferdes på Internett, som kan forklare hvorfor de mange ganger kan komme til å klikke på falske hjemmesider. Barn blir således IT-svindlernes adgang til konfidensielle opplysninger fordi de utnytter at barn som regel er meget ukritiske når de er på Internett.

Kjøp en selvstendig datamaskin til dine barn

Hvis du gjerne vil beskytte familien din mot svindlere på nettet, kan det først og fremst være en god idé å kjøpe en selvstendig datamaskin til dem. Det er nemlig slik at hvis barnet ditt klikker på en kobling på en spennende hjemmeside, så vil maskinen smittes med søppelprogramvare, og det betyr at IT-svindlerne fritt kan overta datamaskinen din – og dermed har de adgang til dine bilder, dokumenter og personlige opplysninger. Hvis barna, derimot, får deres helt egen selvstendige datamaskin, vil det ikke være mulig for svindlerne å få tilgang til din private informasjon. Det er naturligvis ikke med vilje at barna klikker på disse falske koblingene og hjemmesidene, men barn har det som fortalt med å være en smule ukritiske, og så lenge en hjemmeside virker spennende nok, kan det saktens forekomme at de plutselig har gitt en nettkriminell adgang til viktige dokumenter og informasjon.

Bekjemp søppelprogramvare med et antivirusprogram

Etter du har investert i en selvstendig datamaskin til dine barn, bør du deretter installere et antivirusprogram på den. Det finnes en lang rekke løsninger som er i stand til å bekjempe søppelprogramvare. På den måten er det ikke mulig for datamaskinen å bli angrepet av hverken trojanere, PC-ormer eller nettfisking, og du kan således med ro la dine barn være på Internett, uten at du behøver å holde øye med dem. Det er viktig at man sørger for å installere et sånn program, da det kan koste deg dyrt, hvis datamaskinen først blir overtatt av datasnoker. I de fleste tilfellene vil disse datakriminelle kreve deg for flere tusen kroner for å få adgang til filene dine på nytt, og det kan du således unngå ved å kjøpe et antivirusprogram på dine barns datamaskin.

Sørg for å rense datamaskinen din med jevne mellomrom

Et annet godt råd i forhold til å beskytte familien din mot svindlere på nettet er å rense datamaskinen løpende. Eksperter anbefaler at man bør rense datamaskinen sin med jevne mellomrom, og det gjør man ved å reinstallere all programvare. Det kan umiddelbart godt lyder en smule tidkrevende og tungvindt, men det er faktisk ikke så ille som det høres ut – og hvis det betyr at dine barn unngår et nettangrep, er denne tiden naturligvis godt brukt. I tillegg kan det være en god idé å skille den datamaskinbruken som brukes til alvor og den som brukes til lek. Det vil si at hvis du bruker en datamaskin til å få adgang til nettbanken din, til helsesider og til pålogging til viktige konti, så bør denne ikke også brukes til sosiale medier, spilling og ukritisk søking.

Slik kan du teste din egen adferd på nettet

Er du i tvil om din og din families adferd på nettet utgjør en reell trussel for et datasnokangrep, kan det være en riktig god idé å teste deg selv. Her kan du blant annet stille deg selv spørsmålet: Hvor mye innhold på datamaskinen min er av verdifull karakter? Det vil si, om du vil bli brydd dersom andre fikk adgang til det, eller hvis noe ble slettet. Er det tilfelle, da bør du ikke la dine barn bruke datamaskinen din, og i tillegg bør du dessuten være ekstra oppmerksom på hvordan du ferdes på nettet.

IT-svindlere har blitt mer utspekulerte

Det er ingen tvil om at IT-svindlerne har blitt langt mer utspekulerte i løpet av de seneste par årene sammenlignet med tidligere, hva angår det å hacke uskyldige familier. Det betyr at de blant annet bruker langt mer effektive metoder i forhold til å få adgang til akkurat din personfølsomme informasjon. Disse metodene omfatter blant annet å lokke barn ved at de forklér morsomme reklamer med søppelprogramvare. Barn kan således enkelt komme til å installere søppelprogramvare på familiens primære datamaskin helt uten at de er klar over det, da de bare tror at de har lastet ned et underholdende spill. På den måten kan IT-svindlere enkelt og fort få adgang til privat informasjon, og det er således viktig at man sørger for å beskytte sin familie mot disse svindlereene ved hjelp av ovenstående råd.

Logo
Login/Register access is temporary disabled