Slik bruker du et antivirusprogram

Sikkerhet burde være høyt prioritert når du ferdes på internett. Det finnes mange der ute med vonde intensjoner, og som ønsker å stjele din informasjon, eller plante virus i dine enheter. Likevel er bruk av internett blitt så vanlig og nødvendig at det ikke kan unngås, og det er viktig å beskytte sine maskiner. Ved å bruke et antivirusprogram, vil du kunne surfe online, uten bekymringer for at din datamaskin blir hacket, eller sensitiv informasjon blir lekket.

Det er viktig å bruke et antivirusprogram, uansett hva du gjør på internett. Du kan være utsatt for virus på alle datamaskiner, enten om den er fra Windows, Apple eller andre merker. Det skumle med hackere og virus er at du ikke får noen forvarsel, og det kan sjeldent forutsees, derfor bør du alltid være forberedt med et antivirusprogram. Her kan du lese mer om hva programmet kan tilby deg.

 

Hva er et antivirusprogram?

Et antivirusprogram har som formål å beskytte datamaskinen mot virus og sikkerhetsbrudd. Programmene tilbyr ofte «Real-Time protection», som umiddelbart vil blokkere trusler mot din maskin. Et virus kan ofte komme gjennom e-mail, og et godt antivirusprogram tilbyr «mail-scannere», for ekstra sikkerhet. Antivirusprogram kan kjøpes og lastes ned fra nettet. Det finnes forskjellige versjoner, med ulike funksjoner for å møte alles behov. De kan ofte lastes ned som pakker, her kan du blant annet finne familiepakker som sikrer alle maskiner i huset, eller egne programmer for Mac.

Med en «Total Security» pakke vil du få maks sikkerhet. Dette kan inneholde tjenester som antivirus, brannmurer, foreldrekontroll, VPN, spamfilter, filkryptering, optimalisering og opprydning av PC-en, nettbankbeskyttelse og blokkering av nettsider med virus. Tilbudene vil variere fra en utbyder til en annen, men jo flere funksjoner som dette, jo mer sikkerhet. Virus kan møte deg mange steder på nett og det er viktig med god beskyttelse, uansett hva du bruker internett til. Virus blir også stadig utviklet, og kan være vanskelig, om ikke umulig å forutse. 

Beskytt deg med VPN

En VPN er et godt verktøy for deg som ønsker ekstra trygghet på nett. Ved å laste ned en VPN, kan du senke skuldrene, og vite at din IP-adresse er skjult, og informasjonen kryptert, slik at ingen online tjenester kan stjele, og bruke din informasjon. Dett er en enkel måte å sikre seg på, og tjenesten tilbys fra en rekke utbydere på nett. Du kan få VPNs som er betalt eller gratis alt etter hvilke funksjoner du ønsker. Du kan undersøke ne VPN-test hos PrivacySharks Norge, for å få grundige anmeldelser og beskrivelser av ulike VPNs. Dette er til god hjelp for deg som er usikker på hvilket av tilbudene du burde velge.

Når du ferdes på internett, er det viktig å være sikret mot virus og hackere. Det kan medføre stor skade på maskinen, eller lekking av din private informasjon, dersom du får et virus. Det er ofte umulig å forutse når et angrep skjer, og det er alltid bedre å være føre var med et antivirusprogram.

Logo
Login/Register access is temporary disabled