Er det trygt å bruke en VPN?

Det er mange som er interessert i å bruke en VPN, men som lurer på om det er trygt. Vi er heldigvis blitt mye mer opptatt av hva som er trygt å laste ned og ikke, og ettersom det er blitt vanligere med svindel på nettet, så blir vi heldigvis mer og mer observante. Dette gjelder også VPNs. Men er det egentlig trygt? Det skal vi se litt nærmere på her.

Hva er VPN?

Det er først og fremst viktig å se på hva en VPN er og hva den reelt sett gjør, for å forstå om det er trygt å bruke eller ikke. En VPN er et virtual private network, eller et virtuelt privat nettverk, som sikrer et krypert nettverk, som du kan operere innenfor. Det vil si, at du ikke er bundet til den lokasjonen du befinner deg på, og du kan bruke nettet uten at du kan spores på samme måte. Det høres kanskje litt kriminelt ut, men det trenger det på ingen måte å være. Å sikre mer privatliv online, er noe som er blitt viktigere og viktigere, og det er ikke noe som blir mindre viktig etter hvert som utviklingen akselererer ytterligere.

Poenget med å bruke en VPN er faktisk økt sikkerhet og økt privatliv på nett, fordi du bruker et kryptert nettverk.

Det er dog sånn, at noen VPNs er sikrere enn andre, og det skal man være klar over når man skal velge hvilken man vil bruke.

Finn riktig VPN

vpnportalen.no kan du lese mer om VPN og finne den som passer best til dine behov. Dermed kan du finne en VPN, som gir deg tilgang til de funksjonene du er interessert i, samtidig som den ivaretar sikkerheten din på nettet.

Det finnes noen løsninger for VPN som er gratis, men som regel får man mer med løsningene man betaler for, både når det kommer til funksjon og sikkerhet.

Hva kan man bruke VPN til?

Det er mange ting man kan bruke en VPN til, og hvilken du skal velge avhenger også av hva du skal bruke den til. Det er mange som bruker VPN for å få tilgang til mer underholdning på nettet. Det er fordi en VPN fjerner geoblokkering, og dermed får du tilgang til for eksempel underholdningsinnhold som er eksklusivt for en bestemt lokasjon. Det kan for eksempel dreie seg om amerikanske eller britiske Netflix som har mer og annet innhold enn vi har på den norske versjonen. Det er alltid noe innhold som er lokalt forbeholdt et land på grunn av rettigheter, men dette er noe du kan få tilgang til med en VPN.

Ergo er en VPN også en perfekt løsning for deg som bor i utlandet, og som gjerne vil ha tilgang til norsk innhold. Det er med andre ord mye man kan bruke en VPN til, men det er stor forskjell på hvor god kvalitet de forskjellige produktene holder. Derfor er det en god ide å undersøke nøye før du velger.

Logo
Login/Register access is temporary disabled