Hold PC-en sikker når du investerer i kryptovaluta

Kryptovaluta har vært en av de største gjengangerne i nyhetsbildet både i Norge og resten av verden det seneste året. Selv om mange allerede har vært kjent med kryptovaluta, og kanskje også har investert i det, i mange år allerede, har virkelig allmenheten fått øynene opp for bitcoin og andre populære kryptovalutaer det siste året.

Dette har ført til at mange slenger seg med på kryptotoget som alle håper skal gå til himmels med enorme avkastninger. Mange har allerede blitt svært rike på investeringene sine i kryptovalutaer, spesielt de som har kjøpt for lave priser før det siste årets oppturer har startet. Mange har fått flere hundre prosent avkastning, og noen enda mer enn det. Det har ført til at til og med små investeringer kan ha endt med enorme gevinster for dyktige og heldige investorer som traff med timingen.

Mange investeringsmuligheter

Selv om det er bitcoin som får mest oppmerksomhet i media, all den tid det er den mest kjente kryptovalutaen, velger mange å heller fokusere på kryptovalutaene som ligger litt i skyggen bak bitcoin. Noen eksempler er kryptovalutaer som litecoin, ethereum, ripple og dogecoin. Sistnevnte er en relativt unik kryptovaluta som flere har fått øynene opp for det siste året. En av grunnene er den velkjente Tesla-investoren og SpaceX-gründeren Elon Musk. Han har gang på gang tweetet om kryptovalutaen. Dette har vært til glede for mange, mens andre har irritert seg over at Musk tilsynelatende kan påvirke kryptomarkedet med sine utsagn som når millioner av følgere på Twitter.

Dogecoin startet egentlig som en spøk i 2013, i et forsøk på å skape en enkel og lett gjenkjennelig kryptovaluta utenom bitcoin. Med ansiktet til en Shiba Inui som valutaens logo, tiltrakk den seg raskt oppmarksomhet. Etter at Musk har fattet stor interesse for valutaen det siste året, har mange ønsket å investere. Kjøp DogeCoin for å bli med på reisen til store profitter, er tanken til mange som ser investeringspotensialet til valutaen. Med en så kjent person som Elon Musk som en slags «fronperson» for valutaen, har den utvilsomt noen klare fordeler sammenlignet med mange andre kryptovalutaer som ikke har en investorkjendis som kan reklamere for den.

Hold investeringene dine trygge

Når man investerer i kryptovaluta, er det veldig viktig å sikre seg om at ingen kan få adgang til kryptovalutaen. Enten man har investeringen på en digital lommebok på nett, eller fysiske lommebøker som kan kobles til og frakobles datamaskinen din etter eget ønske, er det svært viktig at man har gode sikkerhetsrutiner.

Uansett hvordan man velger å oppbevare kryptovalutaen sin, må du sørge for å holde operativsystemet sikkert og fritt for virus, og da er et antivirus helt vesentlig. Det finnes mange skrekkhistorier på internett om personer som har mistet kryptoinvesteringer verdt svært store summer fordi uvedkomne har fått tilgang til lommeboken deres. Samtidig finnes det de som har mistet kryptoverdier verdt millioner av kroner fordi de har glemt sikkerhetskoden sin. Sørg derfor for at du har alle sikkerhetsrutinene på plass, slik at du unngår å bli en av disse uheldige.

Logo
Login/Register access is temporary disabled